Remarcable Trainingen

Sales

Haal je niet alles uit je verkoopgesprekken?
Je bent een expert in jouw vakgebied en voert regelmatig commerciële gesprekken. Soms merk je dat je minder grip op het gesprek hebt of zelf niet helemaal lekker uit de verf komt. Je bent vooral hard aan het werk en komt niet in een constructieve dialoog met je klant. Achteraf realiseer je dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn en je twijfelt aan je geloofwaardigheid. Dan is het tijd om flow in je salesgesprekken te krijgen en te werken aan je verkoopkwaliteiten.

Hoe onderscheid jij je?
Ben jij de zelfbewuste man of vrouw die zich gelijkwaardig opstelt, kritische vragen durft te stellen en een concreet advies geeft? Leer commercieel luisteren, kijk over de deal heen en bouw aan constructieve klantrelaties. Voeg waarde toe door jouw persoonlijke betrokkenheid bij de behoeftes, zorgen, ambities en verwachtingen van je klant goed in kaart te brengen.

Word een zelfbewuste salesprofessional
Werk aan zelfkennis en vaardigheden. Herken je vaste patronen, je valkuilen en ontdek belemmerende overtuigingen. Zoek de veiligheid niet in je kennis en product, maar stel je open, eerlijk en nieuwsgierig op.

Krijg vertrouwen in uitdagende gesprekken met dominante of terughoudende klanten. Durf je klant te helpen beslissen en bouw aan langdurige relaties en krijg meer opdrachten gegund.

Binnenkort een gesprek plannen over salestraining in jouw organisatie?

Bel of mail ons gerust!

Cases