Training

Effectief communiceren

Effectief communiceren

Draagvlak creëren, afstemmen, overtuigen… Het zijn enkele voorbeelden waarbij jouw manier van communiceren het effect bepaald. Je vergroot je invloed wanneer je in staat bent flexibel te reageren op verschillende situaties en personen. Dan ben je niet meer afhankelijk van het aanpassingsvermogen van de ander maar houd je de regie in eigen hand. Op deze manier kan jij Effectief communiceren.

In deze interactieve training word je je bewust gemaakt van jouw communicatiestijl en de effecten daarvan op de ander. Je leert de belangrijkste communicatieve inzichten en vaardigheden die jou helpen je doel te bereiken.

Thema’s

o Persoonlijke doelen
o Mijn communicatiestijl
o Niveaus van communiceren
o Invloed en regie
o Empatisch luisteren
o Feedback
o Overtuigen
o Draagvlak creëren
o Omgaan met weerstand
o Oefenen met eigen praktijkcases
o Werken persoonlijke doelen

Werkwijze

In deze interactieve training wordt continue gewerkt en geoefend met eigen praktijkcases. Theorie dient als middel en is geen doel op zich. Hierdoor is de training dynamisch en zéér praktijkgericht.

Resultaat

Na deze training ben je in staat om op tactvolle en motiverende wijze te communiceren op verschillende niveaus. Het contact met je relaties verbetert. Je vertrouwen om lastige situaties aan te gaan is gegroeid en ga je zelfbewust en doelgericht tegemoet.