Training

Verkooptraining Adviserend Verkopen

Leer adviserend verkopen door psychologische inzichten en commerciële gespreksvaardigheden

Tijdens een verkoopgesprek zijn expertise en kennis tegenwoordig niet meer voldoende. Je zult relaties moeten bouwen en onderhouden. Verbinden, beïnvloeden, onderhandelen en helpen beslissen. Hiervoor zijn zelfkennis, commercialiteit en uitstekende soft-skills een vereiste. Met deze verkooptraining voor professionals ‘adviserend verkopen’ leer je op een natuurlijke en overtuigende wijze verkoopgesprekken voeren. Je ontwikkelt jezelf als volwaardig sparringpartner en adviseert de klant bij het maken van de juiste beslissing.

Verkooptraining  2-daagse praktische verkooptraining voor accountmanagers en consultants
Verkooptraining  Leer psychologische processen te herkennen en overtuig zonder hard te werken
Verkooptraining  Krijg persoonlijke feedback en praktische tips om jouw verkoopgedrag te verbeteren

Ga direct naar:

Verkooptraining voor sales professionals

Deze 2-daagse training is ontwikkeld voor consultants en accountmanagers met minimaal 3 jaar praktijkervaring. Je wilt weten hoe het psychologische verkoopproces werkt en hoe je het gesprek kunt sturen. Leer commercieel onderhandelen dat voor jou en je klant resulteert in een win-win.

Verkooptraining Adviserend Verkopen - Remarcable trainingen

Commercieel onderhandelen in de praktijk

In jouw rol als consultant, accountmanager of sales representative krijg je te maken met klantsituaties die moeizaam verlopen. De klant of prospect is bijvoorbeeld onduidelijk waardoor een verkoopgesprek stilvalt. Of jouw enthousiasme neemt de overhand waardoor je niet goed luistert en voorbijgaat aan het klantprobleem. Deze training helpt je om verborgen wensen en gedrag van je klant te herkennen en hier met effectieve vragen en het juiste advies op te reageren. Herken jij je in de onderstaande situaties? Dan is deze open verkooptraining adviserend verkopen voor jou.

Herken jij deze verkoopsituaties?

 • De klant gedraagt zich stug en laat weinig los. Hoe kan ik de klant beïnvloeden om vervolgens achter de vraag of het probleem te komen?

 • Ik merk geregeld dat ik doorsla in mijn enthousiasme en daardoor koopsignalen mis. Hoe kan ik beter commercieel luisteren en adviseren?

 • Een klant heeft specifieke wensen, maar die kan je niet invullen. Hoe kan ik nee zeggen tegen de klant zonder dat het gesprek stagneert. Kun je dan de klant overtuigend adviseren van alternatieve oplossingen?

 • Ik kan mijn klant moeilijk inschatten. Wat moet ik doen om hem of haar beter te begrijpen?

 • Ik word onzeker bij gesprekspartners met hoge posities. Bijvoorbeeld een directeur. Hoe kan ik mij zelfverzekerder opstellen waardoor ik een gelijkwaardig gesprekspartner wordt?

Ik wil mij inschrijven

Leerdoelen verkooptraining adviserend verkopen

Het doel van deze 2-daagse verkooptraining is de psychologie van je klant te begrijpen en dat je beter commercieel kunt luisteren. Wanneer je de verkooptraining adviserend verkopen hebt gevolgd, beschik je over de volgende praktische inzichten en vaardigheden:

 • Door de psychologische verkoopprocessen te begrijpen, kun je sneller klantwensen signaleren en de klant inschatten
 • Je hebt meer inzicht in gespreks- en beïnvloedingsvaardigheden en kunt daardoor beter adviserend verkopen
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je ontspannen. Door je flexibel aan te passen leer je met zelfvertrouwen commercieel onderhandelen
 • Je houdt het verkoopdoel scherp voor ogen, maar door commercieel te luisteren en te anticiperen kun je het doel op verschillende manieren bereiken
 • Je weet je gelijkwaardig op te stellen waardoor jouw klanten je als een volwaardige gesprekspartner zien

Tijdens de verkooptraining adviserend verkopen krijg je veel persoonlijke tips en feedback op je gedrag en communicatieve vaardigheden. Uiteindelijk ben je goed in staat de werkelijke behoefte, verwachtingen en mogelijke zorg van de klant in kaart te brengen en hier uitstekend op te anticiperen. Hierdoor bouw je aan langdurige samenwerking en haal je het maximale resultaat uit je gesprekken en klantrelaties.

Trainingsprogramma, data en prijs

Het programma van de verkooptraining adviserend verkopen is verdeeld over 2 dagen met 3 weken er tussen. Tijdens de trainingsbijeenkomsten wordt er veel persoonlijke aandacht gegeven. Op de 2e trainingsbijeenkomst worden de eerste ervaringen geëvalueerd. Het voordeel is dat er zowel tijdens de training en in de echte praktijk veel kan worden geoefend en de inzichten en vaardigheden beter beklijven. De verhouding tussen theorie en praktijk van onze trainingen is 20/80. Uit ervaring weten wij dat door het te ‘doen’, de leerstof sneller en beter kan worden toegepast in de werkelijke situatie. 

Dag 1

 • Praktische psychologische inzichten voor commerciële gesprekken
 • Hoe overtuig je zonder hard te werken?
 • Essentiële gespreksinzichten en -vaardigheden oefenen
 • Commercieel luisteren en ‘over de deal heenkijken
 • Klantbehoeften en verwachtingen concreet maken
 • Gedurft en gepast adviseren
 • Oefenen met je eigen praktijkcases
 • Praktijkgerichte/praktijkcase  (korte fragmentjes oefenen, klantsituatie, het moment van grip verliezen herkennen/ regie houden)
 • Persoonlijke actiepunten, tips en borging

Dag 2 ( na 3 weken )

 • Korte terugblik op ervaringen
 • Invloed hebben en gelijkwaardigheid creëren
 • Omgaan met je eigen beperkende overtuigingen
 • Regie hebben in lastige onderhandelsituaties
 • Klantverwachtingen managen
 • Flexibel omgaan met verschillende gedrasstijlen
 • Oefenen met je eigen praktijkcases
 • Persoonlijke actiepunten, tips en borgingsadviezen

Data
12 mei & 2 juni 2020
8 sep & 29 sep 2020

Prijs
€995,- inclusief boek ‘Commercieel Luisteren’, e-learning video’s, lunch, drankjes en snacks

Ik wil mij inschrijven

Training adviserend verkopen

Werkwijze training

Een open verkooptraining bestaat uit maximaal 6 deelnemers van verschillende organisaties. Maar dit betekent niet dat de leerstof van de verkooptraining adviserend verkopen ‘standaard/generiek’ is. Middels een intake stemmen wij het programma af op jouw specifieke leerdoelen en verwachtingen. Echt maatwerk dus.

Onze werkwijze is als volgt:

Intake
Voordat je met de training start vindt er een persoonlijke intake plaats. Dit gebeurt telefonisch of eventueel schriftelijk, afhankelijk van jouw mogelijkheden en behoefte.
Jouw leerdoelen en verwachtingen worden aangescherpt en je krijgt een korte opdracht zodat je goed voorbereid aan je training begint.

Trainingsdagen
Tijdens deze interactieve training oefen je met maximaal 6 deelnemers met eigen praktijkcases. Je leert nieuwe inzichten, oefent, ontvangt feedback, oefent opnieuw, ontvangt opnieuw feedback. Zo verfijn je je soft skills. Door het kleine deelnemersaantal is er veel persoonlijke aandacht en ruimte voor reflectie. Ook ontvang je het boek ‘Commercieel luisteren’. De training wordt gegeven door Marc van Katwijk.

Follow up
Na afloop van de training focus je op maximaal 3 actiepunten die jou verder helpen in je professionele ontwikkeling. Ter ondersteuning zet Remarcable trainingen enkele praktische borgingsinstrumenten in:

 • Telefonisch contact ( na 2 weken ) met de trainer om feedback te krijgen op je acties en ervaringen
 • 5 praktijkgerichte reflectie opdrachten die je wekelijks per mail ontvangt
 • Tot 6 maanden na de training mailcontact over persoonlijke ervaringen en ontwikkelingen
 • Interessante linkjes naar e-learnings
 • Bliksem intervisiemomenten met collega deelnemers
Ik wil mij inschrijven

Waarom kiezen voor Remarcable Trainingen?

Remarcable Trainingen leunt op meer dan 15 jaar trainingservaring aan leidinggevenden en sales professionals van grote organisaties. Niet alleen weten wij heel goed hoe bedrijfsprocessen en -culturen zich verhouden, maar ook waar consultants, accountmanagers en sales representatives binnen dit soort organisaties mee te maken hebben. We kennen de structuren, machtsverhoudingen en de werkdruk die ermee gepaard gaat. Met deze kennis en ervaring kunnen wij salespersoneel precies datgene geven waar ze behoefte aan hebben. En sterker nog, een verkooptraining verzorgen die zich in de praktijk ruimschoots heeft bewezen. 

6 unieke kenmerken van Remarcable Trainingen:

 1. Meer dan 15 jaar trainingservaring bij allerlei organisaties. Van Startups tot grote corporate instellingen
 2. Kleine groepen van maximaal 6 personen waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke situatie
 3. De open verkooptraining adviserend verkopen is gericht op de praktijk (20% theorie/80% praktijk)
 4. Geen slaapverwekkende Powerpoint presentaties, maar energieke workshops met dynamiek en veel verschillende werkvormen voor elke leerstijl
 5. Na afloop ontvang je de persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt. Dit is inbegrepen bij de training
 6. Je ontvangt het boek ‘Commercieel luisteren’ t.w.v. €19,95

Nog vragen? Bel (0172-470808) of mail (info@remarcable-trainingen.nl) on gerust!

Klantervaringen

"Mijn ervaring met de training was zeer goed. Ik ben van mening dat ik hier veel uit heb gehaald en hoe ik ook anders kan reageren in bepaalde situaties. Hierdoor heb ik andere inzichten gekregen en heeft Marc mij hier goed in geholpen. Leuke en interactieve training!"

Kevin Cappon

(Enschede)

"Een super training! Nadat de training is afgelopen weet je concreet waar je aan moet werken en hoe je dit aan kunt pakken voor betere sales gesprekken! "

Nanna

(Amsterdam)

"De trainingen van Marc hebben geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen handelen tijdens klantgesprekken. Door de juiste balans in theorie en oefeningen leer je de inzichten toe te passen in de praktijk. De training is voor mij van grote waarde geweest!"

Bart van Steen

(Rotterdam)

"Een salestraining die verder reikt dan sales. Het levert je inzichten op die je als persoon verder kunnen helpen"

Anoniem

(Eindhoven)
 • Informatie

 • 2 daagse training op:
  12 mei & 2 juni 2020
  8 sep & 29 sep 2020

 • Utrecht
 • maximaal 6 deelnemers
 • Informatie

 • 2 daagse training op:
  12 mei & 2 juni 2020
  8 sep & 29 sep 2020

 • Utrecht
 • maximaal 6 deelnemers
 • 9.30-17.00 uur
 • €995,00 per persoon
 • Schrijf je in