Remarcable Trainingen

Over Marc van Katwijk

Marc
Gesprekken en zakelijke interactie tussen mensen vind ik fascinerend. Hoe werkt hiërarchie en valse macht door in klant- en medewerker-gesprekken? Hoe creëer je draagvlak en betrokkenheid en wat maakt sommige gesprekken zo lastig? Graag leg ik de vinger op wat goed werkt en benoem waarom. Ook leg ik bloot wat NIET werkt en waarom. Dat pak ik praktisch aan, houd je de spiegel voor en ik geef daarbij verdiepende inzichten en concrete tips die direct toepasbaar zijn. Dit is wat mij drijft en waar ik volledig voor ga in mijn trainingen.

Ik heb deze inzichten in verschillende managementfuncties gebruikt en door praktijkervaringen verder ontwikkeld. Ik maakte hiermee het commercieel verschil en wist sterke teams te creëren. Daarmee stond ik aan de basis van succesvolle carrières van medewerkers.

Zelfstandig trainer en coach
In 2005 besloot ik als zelfstandig trainer en coach te beginnen vanuit het idee “maak van je hobby je werk”. Remarcable trainingen werd geboren en groeide uit tot een succesvolle trainingsstijl: Opmerkzaam, interactief, coachend, confronterend, verhelderend en deze stijl biedt altijd praktische oplossingen die je direct kunt inzetten. Flexibel maatwerk, gericht op een stijl die jou past. 

Inspiratiebronnen
Zelf volg ik ook veel trainingen, seminars en spar ik regelmatig met inspirerende vakgenoten omdat ik ‘nooit meer wil stoppen met leren‘. Zo ontwikkel ik een steeds breder repertoire van ideeën, kennis, inzichten, werkvormen en interventies voor het trainers- en coach vak. 

Dit zijn enkele personen, inzichten en theorieën doe mij aanspreken: Covey, NLP, Kernkwadrant, DISC, Lencioni, Geweldloze commu­nicatie, Non-verbale communicatie, Transactionele analyse, Deep Democracy, Provocatief coachen.

Boeken en inspiratie
In 2013 is mijn eerste boek ‘Commercieel Luisteren’ uitgekomen waarin ik mijn ervaring en ideeën heb ik uitgewerkt rondom het thema ‘Luisteren’. In mijn ogen dé belangrijkste communicatieve vaardigheid en basis voor elke (zakelijke) relatie en succes. In 2017 is mijn tweede boek uitgekomen met de titel ‘Overtuigend Luisteren’. Verder schrijf ik op verzoek diverse blogs en artikelen.

Kennismaken?
Wil je kennismaken en sparren over het vak, een trainings- of coachtraject bespreken? Voor een kop koffie kom ik graag jouw kant op. Bel of mail mij gerust!