Remarcable Trainingen

Over Marc van Katwijk

 

Marc
Al vanaf jongs af aan observeer ik interactie tussen mensen. Wat doet de één? En waarom reageert de ander zo? Thema’s als gelijkwaardigheid, oprechtheid, beïnvloeding, ruimte geven en nemen, werden voor mij steeds essentiëler.

Ik ontdekte versterkende en belemmerende reactiepatronen, herkende wat er gebeurt en vooral waarom. Zo ontwikkelde ik mijn antenne voor ‘onderstroom’ en weet ik dit ongrijpbare thema feilloos benoemen.   

Later heb ik deze inzichten in verschillende managementfuncties gebruikt en door praktijkervaringen verder ontwikkeld. Ik maakte hiermee het commercieel verschil en wist succesvolle teams te creëren. Daarmee stond ik aan de basis van succesvolle carrières van medewerkers.

Zelfstandig trainer en coach
In 2005 besloot ik als zelfstandig trainer en coach te beginnen vanuit het idee “maak van je hobby je werk”. Remarcable trainingen werd geboren en groeide uit tot een succesvolle trainingsstijl: Opmerkzaam, interactief, coachend, confronterend, verhelderend en deze stijl biedt altijd praktische oplossingen die je direct kunt inzetten. Flexibel maatwerk, gericht op een stijl die jou past. 

Inspiratiebronnen
Zelf volg ik ook veel trainingen, seminars en spar ik regelmatig met inspirerende vakgenoten omdat ik ‘nooit meer wil stoppen met leren‘. Zo ontwikkel ik een steeds breder repertoire van ideeën, kennis, inzichten, werkvormen en interventies voor het trainers- en coach vak. 

Dit zijn enkele personen, inzichten en theorieën doe mij aanspreken: Covey, NLP, Kernkwadrant, DISC, Lencioni, Geweldloze commu­nicatie, Non-verbale communicatie, Transactionele analyse, Deep Democracy, Provocatief coachen.

Boeken en inspiratie
In 2013 is mijn eerste boek ‘Commercieel Luisteren’ uitgekomen waarin ik mijn ervaring en ideeën heb ik uitgewerkt rondom het thema ‘Luisteren’. In mijn ogen dé belangrijkste communicatieve vaardigheid en basis voor elke (zakelijke) relatie en succes. In 2017 is mijn tweede boek uitgekomen met de titel ‘Overtuigend Luisteren’. Verder schrijf ik op verzoek diverse blogs en artikelen.

Kennismaken?
Wil je kennismaken en sparren over het vak, een trainings- of coachtraject bespreken? Voor een kop koffie kom ik graag jouw kant op. Bel of mail mij gerust!